Zatvoren Heathrow: Avioni kruže oko najvećeg londonskog aerodroma

Radiosarajevo.ba
Zatvoren Heathrow: Avioni kruže oko najvećeg londonskog aerodroma
Twitter / Heathrow
Aerodrom Heathrow zatvoren je za odlazne letove jer su u blizini uočeni dronovi. Britanski Telegraph i Independent javljaju kako su obustavljeni svi odlazni letovi dok se incident s dronovima ne istraži.

Iz uprave aerodroma na svom Twitter profilu objavili kako im je prijavljeno da su u blizini aerodroma uočeni dronovi te kako su se zbog sigurnosti odlučili na obustavljanje odlaznih letova dok se incident ne razjasni. O svemu je obaviještena i policija. 

"Reagirat ćemo na prijavu o dronu na Heathrowu te surađujemo s policijom kako bi spriječili prijetnju operativnoj sigurnosti. Kao mjeru opreza, zaustavili smo sve odlazne letove dok istražujemo ovaj slučaj. Izvinjavamo se putnicima kojima će ovo izazvati poteškoće", poručili su s Heathrowa.

Stranica "Flightradar 24", online servis za praćenje aviona, objavila je vijest kako brojni avioni kruže oko aerodroma Heathrow.

O incidentu se  oglasila i policija. 

"Oko 17.05 sati smo primili dojave o viđenju drona u blizini aerodroma Heathrow. Heathrow je obustavio odlazne letove kao mjeru opreza a službenici koji su u Heathrowu trenutno istražuju cijeli slučaj s kolegama s aerodroma", poručili su.

Kako javlja BBC, britanski ministar saobraćaja, Chris Grayling, izjavio je kako se priprema vojska koja će na teren izaći s opremom za rušenje dronova, ako to bude bilo potrebno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije