Zastupnik u parlamentu tri puta dobio na lutriji

Radiosarajevo.ba
Zastupnik u parlamentu tri puta dobio na lutriji
Ukrajinski opozicioni zastupnik Oleg Lyashko prijavio je u svojoj izjavi o prihodima da je tri puta bio dobitnik na nacionalnoj lutriji, u ukupnom iznosu od 571.045 grivnji (21.335 dolara).

Ukrajinski zastupnici i zaposleni u javnom sektoru od prošle godine moraju da prijave svoje prihode u online bazu podataka. Ova mjera uvedena je u okviru borbe protiv korupcije.

Pojedine prošlogodišnje prijave šokirale su Ukrajince, pošto su neki zvaničnici otkrili da posjeduju stotine hiljada dolara u gotovini, kolekcije luksuznih automobila i velika imanja.

Ljaško, šef populističke Radikalne stranke, koji sebe prikazuje kao predstavnika običnih ljudi, prošle godine je prijavio da posjeduje imovinu u ekskluzivnom dijelu Kijeva, a njegovo domaćinstvo imalo je više od milion dolara u gotovini, piše Srna.

Prosječna mjesečna zarada u Ukrajini je 267 dolara.

Lyashko je sada osvježio svoju izjavu podatkom o dobicima na lutriji. Pojedini komentatori na internetu i bivši članovi parlamenta pozvali su na pokretanje istrage.

Lyashkova kancelarija za sada nema komentar, a nije se oglasila ni Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije