Zašto Putin neće biti kažnjen za vožnju bez pojasa na Krimskom mostu

Radiosarajevo.ba
Zašto Putin neće biti kažnjen za vožnju bez pojasa na Krimskom mostu
Već smo izvijestili da je ruski predsjednik Vladimir Putin vozeći kamion otvorio 19 kilometara dug most koji Rusiju povezuje s Krimom, ukrajinskim poluotokom koji je Moskva pripojila 2014.

Putin je sjeo za upravljač kamiona Kamaz, no upalo je u oči da ruski predsjednik nije zavezao sigurnosni pojas.

Na pomalo komične zahtjeve da zbog toga treba biti kažnjen, odgovorila je Savezna služba sigurnosti (FSO), zadužena za zaštitu visokih ruskih dužnosnika.

"Zvanično, saobraćaj na mostu još nije bio otvoren kada je predsjednik vozio Kamaz, pa nisu važila uobičajena pravila. To je bio više kulturni događaj, a cesta je smatrana gradilištem", objasnio je Aleksandar Rijaskov, portparol FSO-a.

Ranije je Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov morao odgovarati i na optužbe da je ruski predsjednik kamion vozio bez dozvole

"Šef države ima vozačku dozvolu C-kategorije koja je potrebne za vožnju kamiona, što znači da je imao pravo da prođe Krimskim mostom za upravljačem Kamaza", rekao je Peskov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije