Zaplijenjen Boeing 737: Putnici Ryanaira vraćeni s ulaza u avion

Radiosarajevo.ba
Zaplijenjen Boeing 737: Putnici Ryanaira vraćeni s ulaza u avion
Foto: wiki / Boeing 737 kompanije Ryanair na banjalučkom aerodromu
Na aerodromu u Bordeauxu francuske vlasti zaplijenile su putnički avion Ryanaira zbog neplaćenih dugova. Desilo se to u trenutku kada se avion sa 149 putnika pripremao za let do Londona.

Irski niskobudžetni avio-prijevoznik je dugovao novac i francuske vlasti bile su primorane da njegov Boing 737 privremeno zaplijene, saopćile su civilne vazduhoplovne vlasti.

Putnici su prethodno prošli pasošku i sigurnosnu kontrolu i pripremali se da se ukrcaju u avion, koji je već bio postavljen na pisti, ali su im vlasti tada rekle da se moraju vratiti.

Putnici su, na kraju, za London otputovali drugim letom, ali sa zakašnjenjem od pet sati.

Boeing 737-800, koji nov vrijedi 90 miliona eura, francuske vlasti su vratile kompaniji tek nakon što je Ryanair platio dug od 525.000 evra, a riječ je o sredstvima koje je EU proglasila nezakonitim subvencijama.

Ryanair je, inače, jedna od najvećih europskih niskobudžetnih kompanija, a od prije nekoliko dana obavljaju letove i iz BiH, i to s banjalučkog aerodroma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije