Vozač kamiona prije stravične nesreće: Zatvorio sam oči i mislio da ću umrijeti

Radiosarajevo.ba
Vozač kamiona prije stravične nesreće: Zatvorio sam oči i mislio da ću umrijeti
Foto: CNN / U saobraćajnoj nesreći poginule četiri osobe

Zatvorio sam oči i mislio sam da ću umrijeti - ovim riječima je 23-godišnji vozač kamiona Rogel Lazaro Aguilera-Mederos opisao trenutak prije stravične saobraćajne nesreće u Denveru koja se desila u četvrtak, 25. aprila, piše CNN.

Uznemirujući prizori: Kamion se u SAD-u zabio u školski autobus

Mladi vozač je kamionom udario u 28 automobila na autocesti. U nesreći je poginulo četvero i nekoliko ljudi je povrijeđeno, saopštila je policija.

On se pojavio pred sudom tereteći se za ubistvo. Optužnica protiv njega još nije podignuta jer se čeka na rezultate istrage.

Istražioci tvrde da je Aguilera-Mederos vozio brzinom blizu 137 kilometara na sat u trenutku kada su kočnice otkazale. On je pokušao zaustaviti vozilo, ali je naletio na automobile koji su stajali u koloni.

Advokat vozača Robert Corry je istakao da je njegov klijent duboko potresen i da sarađuje s policijom.

Nadležni su naglasili da ne postoje dokazi da je on bio pod dejstvom nekog opijata - narkotika ili alkohola u trenutku kada se desila nesreća.

Policajac Ty Contryman je poručio da će biti provjereno da li je kamion imao bilo koju vrstu kvara, te ako se to dokaže, vjerovatno će uslijediti podizanje optužnice zbog ubistva.

Svjedoci nesreće u kojoj je poslije udesa izbio požar su bili šokirani prizorom navodeći da nikada u životu nisu vidjeli tako nešto, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije