Vlasnik ispraznio bazen nakon što se u njemu okupala žena u burkiniju

Radiosarajevo.ba
Vlasnik ispraznio bazen nakon što se u njemu okupala žena u burkiniju
EPA / Ilustracija
Žena koja je bila na odmoru u hotelu blizu francuskog Marseillea, okupala se u burkiniju u tamošnjem bazenu, dobila je račun za njegovo čišćenje.

Žena je bila na odmoru sa porodicom i ušla je u bazen, a nosila je burkini, kupaći kostim u kojem je pokriveno cijelo tijelo osim lica. Član osoblja odmah je zamolio sve druge goste da izađu iz bazena, a ženi u burkiniju donio račun za čišćenje od 440 funti.

Potom su njezinog supruga pozvali iz uprave odmarališta i zamolili ga da ostatak boravka "ne koriste bazen". Račun su im dali jer su smatrali da bazen, nakon što ga je ona koristila, moraju potpuno isprazniti i očistiti.

Žena, koja je na bazenu bila i sa svojom djecom, anonimno je za CCIF, francusku organizaciju koja se bori protiv islamofobije, rekla da je bila "razočarana, šokirana i povrijeđena činjenicom da neko može biti tako lud zbog jednog burkinija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije