Ubijena zloglasna šefica narkokartela, snimljeni njeni posljednji trenuci

Radiosarajevo.ba
Ubijena zloglasna šefica narkokartela, snimljeni njeni posljednji trenuci
Foto: CEN / Maria Guadalupe Lopez Esquivel

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom "La Catrina", ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Ubijena je nakon što je s još sedmero članova kartela napala vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu.

Prevezena je u bolnicu, ali je preminula od posljedica ranjavanja. Jedan metak ju je pogodio u vrat, prenosi Daily Mail. 

Daily Mail je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i "Dama smrti", a video, uz upozorenje na uznemirujući sadržaj, možete pogledati OVDJE.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji uhapšeno šestoro članova kartela i da je ženska oosba ubijena nakon što su otvorili vatru na vojsku i policiju.

Zaplijenjeni su sanduci oružja i municije. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Esquivel, ali se na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu "Catrina".

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Esquivel bila dio grupe koja je u oktobru prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Daily Mail vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

„Opusti se, stiže helikopter. Opusti se, bićeš dobro, pokušaj izdržati, OK? - čuje se na snimci, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja je u helikopter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije