Uznemirujući snimak: Palestinac u Jerusalemu nožem ubo Izraelca

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Palestinac u Jerusalemu nožem ubo Izraelca
Usljed brojnih nemira koji su izbili na teritoriji Izraela i Palestine, na glavnoj autobuskoj stanici u Jerusalemu zabilježen je novi incident, kada je jedan Palestinac nožem ubo izraelskog zaštitara.

25-godišnji zaštitar zadobio je teške tjelesne povrede prilikom napada, a 24-godišnji palestinski napadač vrlo brzo je uhapšen, prenosi Xinhua.

Izraelske vlasti opisuju napad kao teroristički, a na društvenim mrežama objavljena je i CCTV snimka trenutka napada. Snimka prikazuje mladića koji do zadnjeg trena skriva nož pod jaknom, a tada ubada zaštitara u prsa i bježi.

Napad se dogodio nekoliko dana nakon što je američki predsjednik Donald Trump donio odluku o priznanju Jerusalema za glavni grad Izraela.

Američka odluka je potaknula nasilje u kojemu su poginula četvorica Palestinaca, a deseci su povrijeđeni. Izraelsko vazduhoplovstvo je u petak bombardiralo Gazu, odgovarajući na raketiranje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije