Užas u Španiji: Dvogodišnjak upao u rupu duboku više od 100 metara

Radiosarajevo.ba
Užas u Španiji: Dvogodišnjak upao u rupu duboku više od 100 metara
PrtScr / S mjesta događaja

Spasioci u južnoj Španiji pokušavaju pronaći dvogodišnjeg dječaka koji je pao u bušotinu koja je duboka više od 100 metara, a široka samo 25 cm, javlja BBC.

Potraga je započela u nedjelju popodne i nastavljena je tokom noći. Dječak Yulen propao je u duboku bušotinu koja se nalazi u blizini mjesta Totalan koje se nalazi u brdima sjeveroistočno od grada Malage.

Ne zna se je li dječak još uvijek živ. Spasioci su spustili kameru s kojom su vidjeli samo dječakovu vrećicu slatkiša i plastičnu čašu na dubini od 78 m.

Vatrogasci i policija pokušavaju smisliti najbolji način kako doći do malog dvogodišnjaka.

Niko od spasioca se ne može provući kroz uski kanal pa planiraju bušenje paralelnog tunela, ali moraju paziti da pritom ne uruše zidove bušotine u kojoj je dječak.

Otac malenog Yulena pozvao je policiju u nedjelju, u 14 po lokalnom vremenu i rekao kako je dvogodišnjak pao u otvor bušotine za vrijeme obiteljske šetnje, javlja The Guardian, donosi Index.hr

Lokalna policija pridružila se vatrogascima s opremom namijenjenom za tako uske prostore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije