Užas u SAD-u: Par zarobio 13 djece, vezali ih za krevete i izgladnjivali

Radiosarajevo.ba
Užas u SAD-u: Par zarobio 13 djece, vezali ih za krevete i izgladnjivali
Policija u Californiji je uhapsila supružnike Davida i Annu Turpin, nakon što su iz njihove kuće na jugoistoku Los Angelesa primili panični poziv 17-godišnjakinje koju je, zajedno s njenih 12 braće i sestara, monstruozni par držao godinama zarobljene

Djeca u rasponu od 2 do 29 godina pronađena su u kući u predgrađu Perris, vezana za krevete. Policija za sad vjeruje da su svi u rodu, prenosi CNN.

Policiju je pozvala zarobljena 17-godišnja djevojka nakon što je u kući pronašla mobitel te uspjela pobjeći. Kazala je kako njeno 12-ero braće i sestara roditelji u kući drže u zarobljeništvu te neke lancima vežu za krevete. Kad je policija upala u kuću, imala je što vidjeti - 12 djece bilo je neuhranjeno, propalo, a 17-godišnjakinja koja je policiju pozvala zbog izmučenosti i gladi izgledala je kao da ima 10 godina. Zarobljena djeca bila su prljava, zapuštena i izgladnjela.

Iako su svi izgledali kao djeca u razvoju, policajci su se iznenadili otkrivši kako ih je čak sedmero odrasle dobi. Neke od njih pronašli su vezane za krevet, u tamnoj i zagušljivoj sobi.

Monstruozni roditelji David Allen (57) i Anna Turpin (49) u nedjelju su pred sudom optuženi po 19 točaka za maltretiranje i ugrožavanje djece. Suđenje čekaju u pritvoru uz jamčevinu od ukupno 18 miliona dolara.

Šestero djece, među kojima i 17-godišnjakinja, zbrinuti su u medicinskom centru u dolini Moreno, dok je sedmero starijih pomoć pružena u medicinskom centru u Coroni.

Upitani o tvrdnjama kćeri da djecu drže zatočenu roditelji nisu dali logično objašnjenje.

Susjedi porodice uglavnom su kazali kako su Turpinovi bili mirni, nikad se iz nijihove kuće nije čula galama, ali se o njima niti nije puno znalo.

"Nikad ne biste vidjeli da netko dolazi ili odlazi iz te kuće. Povremeno bi netko izašao kako bi obavio kupovinu", kazao je jedan od susjeda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije