Užas u Irskoj: Tinejdžera prvo oteli, a zatim ga raskomadali

Radiosarajevo.ba
Užas u Irskoj: Tinejdžera prvo oteli, a zatim ga raskomadali
Foto: Facebook / Keane Mulready-Woods

Irska policija je u ponedjeljak navečer na sjevernom području Dublina pronašla dijelove raskomadanog tijela. Obdukcijom je utvrđeno da pripadaju 17-godišnjem Keaneu Mulready-Woodsu.

Voditelj policije Christy Mangan izjavio je da je jučer navečer porodica tinejdžera obaviještena o ubistvu i nalazima obdukcije, piše The Irish Times.

Nivo nasilja je šokantan

"Ovo je brutalan i divljački napad na dijete i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu", rekao je Mangan.

"Nivo nasilja je šokantan. Provodimo temeljnu istragu", kazao je voditelj policije i dodao kako vjeruje da je tinejdžer ubijen u nedjelju, prenosi Index.hr

Tinejdžer bio dio bande

Policija smatra da se radi o trećem ubistvu koje je povezano s ratom između bandi u gradu Droghedau koje se bave preprodajom droge. Došla je do informacija da bi ovaj stravičan čin mogao biti odmazda za ubistvo preprodavača droge Richarda Carberryja (39) koje se dogodilo prošlog novembra.

Iako je imao samo 17 godina, Keanea se sumnjičilo da je u ime svoje bande prijetio drugim ljudima kao i da je oštetio imovinu tokom uličnih napada.

U sinoćnjem obraćanju novinarima, Mangan je izjavio kako još nije sa sigurnošću utvrđeno zašto bi neko ubio 17-godišnjaka u Droghedi, a zatim ga raskomadao i ostatke njegovog tijela bacio u Dublinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije