Užas u Argentini: Časna sestra pomagala svećenicima u silovanju djece

Radiosarajevo.ba
Užas u Argentini: Časna sestra pomagala svećenicima u silovanju djece
Časna sestra u katoličkoj školi u Argentini uhapšena je zbog optužbi da je pomagala petorici svećenika u silovanju djece.

Kosaka Kumiko (42) optužena je i za fizičko zlostavljanje djece u Institutu Antonio Provolo, školi za djecu s oštećenjem sluha, piše Daily Mail.

Kumiko je optužena da je pomagala svećenicima u silovanju koji se događao u kupaonicama, spavaonicama, vrtu i podrumu škole u Lujan de Cuyou.

Uhapšena je nakon što ju je bivša učenica optužila da ju je tjerala da nosi pelene kako bi prekrila ozljede nakon silovanja.

 "Nevina sam", rekla je sudskim službenicima koji su naredili da ju se pošalje u ženski zatvor dok traje istraga.

Policija je uhapsila petoricu muškaraca u novembru, a u sobi jednog od svećenika pronašli su pornografske časopise i 34 000 dolara.

Jedna od žrtava rekla je da su ih prije zlostavljanja pozivali na igru, a zatim bi ih odveli u žensku kupaonicu. Uhapšenim prijeti do 50 godina zatvora ako im se dokaže krivnja. Policija istražuje više od 30 svjedočanstava protiv svećenika i nastavničkog osoblja škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije