Izgubljeno sve što novac može kupiti: Uragan Marija poharao otok Dominica

Radiosarajevo.ba
Izgubljeno sve što novac može kupiti: Uragan Marija poharao otok Dominica
Otok Dominica pretrpio je veliku štetu nakon što ga je poharao uragan Marija, kazao je tamošnji premijer i dodao da je izgubljeno sve što novac može kupiti, prenosi BBC.

Uragan Marija je tokom jučerašnjeg dana ojačao, postao izuzetno opasan te je prerastao u četvrtu kategoriji. On prijeti karipskom otoku Dominica, upozorio je američki Nacionalni centar za uragane. 

Uragan je praćen vjetrom i od 215 kilometara na sat, prenio je AP. Približio se otoku Dominica za samo nekoliko sati, navodi Reuters.

twitter_uraganmarija.jpg - undefined

Foto: EPA

Uragan Marija prijeti i otocima Guadalupe,Saint Kitts i Nevis, Montserrat, Dominika i Sveta Lucija, gdje su već izdata upozorenja.

Stručnjaci upozoravaju da bi uragan mogao zahvatiti i Portoriko, gdje je pripremljeno 450 skloništa za najmanje 68.000 ljudi. Škole su zatvorene, a zaposleni u državnim ustanovama rade skraćeno.

Marija se kreće skoro istim putem kuda je ovoga mjeseca već prošao uragan Irma, kategorije pet, koji je razorio region, prenosi BBC.

Razvoj situacije trenutno se prati u Portoriku, na američkim i britanskim Djevičanskim Otocima, na otoku Sveti Martin, Sveti Bartolomej, Saba, Sveti Eustahije i Angvila.

Neka od ovih otoka još se oporavljaju nakon što je tuda prošao uragan Irma, u kojem je poginulo najmanje 37 osoba i koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije