Unuka Donalda Trumpa ozbiljno povrijeđena tokom dječje igre

Radiosarajevo.ba
Unuka Donalda Trumpa ozbiljno povrijeđena tokom dječje igre
Foto: EPA-EFE / Arabella s mamom Ivankom

Kći i savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, u obraćanju novinarima u Bijeloj kući, uputila je važno upozorenje svim roditeljima.

Za vrijeme obraćanja novinarima, Ivanka Trump je obavijestila javnost kako je njena osmogodišnja kći Arabella Rose Kushner igrajući "graničar" (između dvije vatre, op.pr.) pala i jako udarila glavom.

Vijest je podijelila i na svom Instagram storyju otkrivši kako se Arabella pokliznula i jako udarila glavom, ali da je na svu sreću sve u redu.

Inače, Ivanka je drugo dijete iz prvog braka Donalda Trumpa i Ivane Trump, koji je trajao od 1977. do 1991. godine. Na društvenim mrežama broji više od pet miliona pratitelja i svojom objavom upozorila je na opasnosti koje udarci u glavu i potresi mozga mogu predstavljati.

Podijelila je poveznicu službene agencije za kontrolu i prevenciju bolesti gdje se ljudi mogu informirati o problemima i simptomima koji prate udarac u glavu; glavobolja, mučnina, zbunjenost i poteškoće u pamćenju.

Upozorenje Ivanke Trump - undefined

Foto: Instagram: Upozorenje Ivanke Trump

Podsjetimo, Ivana Marie "Ivanka" Trump je nakon kraće karijere modela odlučila krenuti tatinim stopama te počela trgovati nekretninama. Bila je i modna dizajnerica te je počela pisati knjige, a njezin najpoznatiji bestseler je "The Women Who Work". Trenutno obnaša dužnost savjetnice u Bijeloj kući. U braku je deset godina sa suprugom Jaredom Kushnerom, a osim Arabelle ima dvojicu sinova, petogodišnjeg Josepha Fredericka i trogodišnjeg Theodora Jamesa.

Podsjetimo, Ivanka se prošle godine našla u aferi nakon što su dužnosnici Bijele kuće otkrili da je koristila osobni račun elektronske pošte u prepiski o vladinim poslovima, što se protivi američkim saveznim propisima. Američki dnevnik Washington Post citirao je neimenovane izvore i istaknuo da su aferu otkrili dužnosnici Bijele kuće.

Upitana na tu temu, Ivanka Trump je kazala kako nije u tijeku s detaljima saveznih propisa, po dnevniku.

Glasnogovornik odvjetnika Ivanke Trump potvrdio je da je ona doista koristila osobni račun elektronske pošte prije nego je obaviještena o tim propisima, te je istaknuo da su svi mejlovi povezani s vladinim poslovima stavljeni na raspolaganje prije nekoliko mjeseci, po Washington Postu. Američki predsjednik Donald Trump osudio je u više navrata korištenje privatnog servera za elektronsku poštu za vladine poslove Hillary Clinton, njegove protivnice na predsjedničkim izborima 2016., kad je bila državna sekretarka, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije