U 101. godini života / Umro David Rockefeller, veliki američki bankar i filantrop

20. 03. 2017. u 16:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

David Rockefeller, bankar i filantrop i član slavne istoimene obitelji, umro je u 101. godini života, u ponedjeljak ujutro u New Yorku, javljaju američki mediji.

U 101. godini života umro je David Rockefeller, bankar i filantrop te čovjek širokog svjetskog utjecaja, kao širitelj američkog kapitalizma.

David Rockefeller umro je u svom domu na Pocantico Hillsu u New Yorku, a vijest je medijima potvrdio glasnogovornik obitelji Rockefeller, Fraser P. Seitel.

Američka banka Chase Manhattan odavno se veže uz ime obitelji Rockefeller, iako ta obitelj nikad nije u vlasništvu imala više od pet posto njezinih dionica. No, David Rockefeller nije bio samo običan šef te banke. Zbog njega su je u 70-im godinama 20. stoljeća prozvali i "Davidova banka", a tad je ista banka raširila svoje djelovanje i na međunarodnom nivou.

David Rockefeller bio je vrlo moćan i utjecajan čovjek, a taj se utjecaj osjetio i u Washingtonu, mnogim drugim svjetskim prijestolnicama, u hodnicima gradskih vlasti New Yorka, muzejima umjetnosti, velikim univerzitetima i javnim školama.

NEMA KOMENTARA