Uhapšeni otac i maćeha monstrumi: 9-godišnju kćerku mučili metodom "waterboard"

J. M.
Uhapšeni otac i maćeha monstrumi: 9-godišnju kćerku mučili metodom "waterboard"
Foto: Policija / Monstruozni bračni par
Zašto su to radili, nikome nije jasno. Ili, šta su se osjećali, ako uopće imaju osjećaja…

Bračni par – Joseph Maeser Mitchell (29) i njegova supruga Ilaria Catherina Mitchell (28) – iz grada Provo u američkoj saveznoj državi Utah uhapšeni su nakon šokantnog otkrića mučenja njihove 9-godišnje kćerke.

Slučaj je otkriven u novembru kada je otac odveo kćerku u bolnicu zbog nepoznatih tegoba. Medicinskoj sestri bili su čudni zdravstveni problemi djevojčice i instinkt je nije prevario.

Djevojčica je otkrila da su je otac i maćeha tri puta mučili metodom "waterboard". To je jedan od najčešćih i najkritikovanijih metoda mučenja ratnih zatvorenika tehnikom poljevanja vodom preko lica prekrivenog krpom, pri čemu žrtva dobija osjećaj utapanja.

Roditelji monstrumi su se striktno držali "pravila waterboard": Kćerki su stavili lisice, pokrili joj lice, ubacili je u kadu i poljevali vodom.

Medicinska sestra prijavila je slučaj policiji koja je uhapsila roditelje monstrume. Slučaj je šokirao biološku majku djevojčice Brittany Calabrese koja kćerku nije vidjela od 2014. godine. Brigu o zlostavljanoj djevojčici preuzele su nadležne socijalne službe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije