Uhapšeni državljani BiH i Sijera Leonea: Dileri droge napali i grizli policiju

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni državljani BiH i Sijera Leonea: Dileri droge napali i grizli policiju
Državna kancelarija kriminalističke policije u Koruškoj (Austrija) uhapsila je 22-godišnjeg tražioca azila iz Sijere Leone i 26-godišnjeg državljanina BiH, obojicu zbog sumnje na trgovinu drogom.

Akcija hapšenja bila je izuzetno teška jer su se obojica opirala hapšenju. Policija je u utorak saopćila detalje akcije koja je sprovedena u petak.

Bosanac je predavao kokain osobi iz Sijera Leonea u okrugu Sv. Rupreht u Klagenfurtu, kada je policija odlučila intervenirati. Međutim, obojica osumnjičenih odbila su se predati. Državljanin Sijera Leonea pokušao je ugristi i udariti policajce. 

"Morali smo ga savladati korištenjem fizičke sile", rekao je predstavnik policije i dodao da su u akciji povrijeđeni i diler droge i policajac.

I 26-godišnji Bosanac, koji je predao kokain državljaninu Sijera Leonea, također je pokušao izbjeći hapšenje.  Sjeo je u svoj automobil i punom brzinom pokušao pobjeći iako je na otvorenim vratima vozila bio policijski službenik.

Policajac je odbačen na zemlju nakon čega ga je Bosanac vukao nekoliko metara. Državljanin BiH nije stao ni kada su na njega ispaljena dva metka, no predao se kada više nije imao kuda umaći.

Tokom saslušanja 26-godišnji državljanin BiH je priznao posjedovanje kokaina i pružanje otpora službenim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije