Uhapšeni Bosanac i Crnogorci koji su krali kamp prikolice u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Bosanac i Crnogorci koji su krali kamp prikolice u Njemačkoj
/ Foto: Knaus

U njemačkom gradu Kelnu juče je počelo suđenje šestočlanoj grupi koja se sumnjiči da je u protekloj godini krala kamp prikolice. Među optuženim članovima ove bande su, prema podacima iz sudskih spisa, tri crnogorska i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, a svi optuženi su starosti između 18 i 54 godine, pišu Vijesti.me.

Kako prenosi Dpa, oni su optuženi za 37 slučajeva krađa i osam pokušaja krađe. Ukupna šteta koju su svojim krivičnim djelima nanijeli iznosi 775.000 eura.

Kako prenosi ta njemačka agencija, navedena banda je u više navrata bježala od policije, ali su ipak uhapšeni. Na početku sudskog procesa istaknuto je da su krađe kamp prikolica brižljivo pripremali, a neke od njih prebacivali su u Belgiju.

Kako se ističe, njemačka javnost je u protekloj godini prilikom potjere za ovim kriminalcima svjedočila dijelom i scenama na autoputu poput onih u filmovima.

Presuda se očekuje krajem oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije