Uhapšene dvije osobe zbog seksualnih napada u Kelnu

Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe zbog seksualnih napada u Kelnu

Dvojica muškaraca uhapšena su danas pod sumnjom da su umiješani u seksualne napade koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u njemačkom gradu Kelnu, saopćile su njemačke vlasti, prenosi Anadolu Agency (AA). Osumnjičeni su identificirani nakon što su u utorak vlasti u Kelnu u javnosti objavile fotografije muškaraca osumnjičenih za seksualne napade na žene u novogodišnjoj noći u tom gradu.

"Dvadesetšestogodišnji Alžirac je među uhapšenim. On je prepoznat na jednoj od objavljenih fotografija i uhapšen je u gradu Kerpenu, u blizini Kelna. Drugi osumnjičeni je tridesetjednogodišnji Iračanin. On se, nakon što je vidio sebe u objavljenima fotografijama, predao u Hammu, 125 kilometara sevjeroistočno od Kelna", izjavio je glasnogovornik Tužilaštva u Kelnu Ulrik Bremer.

Alžirac je optužen za učestvovanje u seksualnom napadu grupe i pokušaj pljačke jedne žene, dok je Iračanin osumnjičen za verbalno seksualno vrijeđanje žene u trenutku dok je bila sa svojom porodicom, dodao je Bremer. Njemačke vlasti i dalje pokušavaju utvrditi statuse dvojice osumnjičenih u toj zemlji, a iz tužilaštva su poručili kako ne mogu iznijeti više informacija u vezi njih zbog njemačkog zakona o privatnosti.

Policija u Kelnu primila je više od 1.120 krivičnih prijava zbog seksualnih napada i pljačkanja na ulicama tog njemačkog grada u novogodišnjoj noći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije