Uhapšena jedna osoba zbog slanja bombi de Niru, Obami i drugima

Fena
Uhapšena jedna osoba zbog slanja bombi de Niru, Obami i drugima
Foto: Anadolija / Istražioci na terenu
Jedna osoba je uhapšena zbog slanja improvizovanih bombi u pošiljkama prema kritičarima predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa, naveli su američki zvaničnici, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dvanaest paketa poslato je na adrese među kojima su i bivši američki predsjednik Barack Obama i slavni glumac Robert de Niro.

Trump je na Twitteru ponovio sinoćnji napad na medije, koje je optužio za podsticanje ljutnje u društvu.

"Veliki dio ljutnje koji vidimo u našem društvu je namjerno uzrokovan lažnim i netačnim informisanjem od mainstream medija koje zovem lažne vijesti. Oni rade toliko loše i sa toliko mržnje da se to ne može opisati. Mainstream mediji moraju očistiti svoje djelovanje. Brzo!" poručio je predsjednik SAD-a.

Nekoliko sati nakon što su na adrese Baracka Obame, Hillary Clinton, CNN-a, te još nekoliko cijenjenih javnih ličnosti u Americi stigle improvizovane bombe u cijevi isporučene poštom, Trump je na predizbornom skupu u Wisconsinu napao "neprijateljstvo medija" te novinarima poručio da imaju odgovornost da uspostave pristojan ton.

Sve koji su u srijedu bili mete napada, kao i filantrop George Soros u utorak, predsjednik SAD-a redovno targetira u javnim istupima.

Napadi se dešavaju manje od dvije sedmice uoči kongresnih i izbora u većini američkih saveznih država, za koje i Trump kaže da su referendum o njemu, iako on nije na listama, podsjeća Radio Slobodna Evropa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije