Uhapšena 'banda ruže': Bosanac šef, u timu imao Srbe, Hrvate i Čečene

Radiosarajevo.ba
Uhapšena 'banda ruže': Bosanac šef, u timu imao Srbe, Hrvate i Čečene
/ Die Presse
Austrijska policija uhapsila je 'bandu ruže', organizovanu kriminalnu grupu koja se u Beču bavila trgovinom drogom, zelenaštvom, potkupljivanjem, reketarenjem...

Šef bande bio je Bosanac koji se, uz ostalo, sumnjiči i za ubistvo u maju 2006. godine, a u njegovom timu bili su po dva Srbina i Hrvata te tri Čečena. Svi uhapšeni su starosti između 23 i 38 godina.

Ova organizovana grupa dobila je naziv 'banda ruže' po specifičnom obliku iznuđivanja koji bi se mogao uporediti s "jalijaškom prodajom cigli".

U barovima koje su kontrolirali razvili su poseban oblik trgovine: Gostima u pratnji ljepše polovine prodavala bi običnu ružu po cijeni od pet do 20 eura, zavisno od fizičkog izgleda i nivoa alkohola u krvi kupca.

Ako se zna da je "veleprodajna" cijena ruže 20-40 euro-centi ne čudi da su u prosjeku dnevno zarađivali 5.000 eura, odnosno 150 hiljada mjesečno bez plaćanja poreza...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije