Uhapšen muškarac zbog ubistva urednika "Forbesa" 2004. godine

Anadolija
Uhapšen muškarac zbog ubistva urednika "Forbesa" 2004. godine
Ukrajinska obavještajna agencija objavila je da je uhapsila muškarca za kojim bila raspisana potjernica zbog ubistva američkog novinara u Rusiji prije 13 godina.

Paul Klebnikov, rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je urednik ruskog izdanja "Forbesa", kada je ubijen ispred svoje kancelarije u Moskvi u julu 2014. godine. Mnogi smatraju da je ubistvo povezano sa radom 41-godišnjeg Klebnikova na istraživanju korupcije u Rusiji.

Služba državne bezbjednosti Ukrajine u saopštenju objavljenom u subotu navodi da je uhapsila ruskog državljanina koji je bio tražen zbog nekoliko ubistava, među kojima je i ono Klebnikova. Nije otkriven identitet muškarca.

Protiv tri osobe, 2006. godine, podignute su optužnice za ubistvo Klebnikova, ali su kasnije oslobođene. Sud više instance naložio je da se ponovo suđenje prvoosumnjičenom, ali je on pobjegao prije nego što je proces počeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije