Uhapšen Bosanac: Putovao u automobilu španskih tablica, a odala ga nervoza

J. M.
Uhapšen Bosanac: Putovao u automobilu španskih tablica, a odala ga nervoza

Putovao je u automobilu španskih registarskih pločica, prerušen u turista koji je imao rezervaciju smještaja u hotelu u Milanu, piše Il Giornale.

No, 35-godišnji državljanin BiH završio je u zatvoru nakon što ga je italijanska finansijska policija (Guardia di Finanza) uhapsila na autoputu A10 u Ventimigliji, u provinciji Imperia.

Sve je počelo rutinskom prometnom kontrolom na ulazu u Italiju iz pravca Francuske, gdje je Guardia di Finanza zaustavila vozilo španskih tablica. Vozač, državljanin BiH, djelovao je prilično uznemireno, odmah je izjavio da putuje zbog turizma u glavni grad Lombardije, gdje je u njegovo ime rezervirana soba.

Policija je odlučila provjeriti Bosanca i njegov automobil, a taj zadatak pripao je njemačkom ovčaru po imenu "Charles". Čim je otvoren poklopac prtljažnika, "Charles" se bacio na dva kofera. A u koferima, umjesto odjeće, bilo je 675 paketića hašiša, ukupno 64 kilograma droge!

Nekoliko trenutaka kasnije policija je Bosancu stavila lisice. Optužen je za međunarodni promet droge. Italijanski mediji pišu da je Ventimiglia, grad na granici s Francuskom, potvrđen kao važno raskrižje u tranzitu narkotika i trgovine ljudime zbog čega je pojačana policijska kontrola na čitavom području.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije