Učiteljica 12-godišnjem dječaku rekla da je terorist (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Učiteljica 12-godišnjem dječaku rekla da je terorist (VIDEO)

Otac dječaka Waleeda Abushaabana, Maleek Abushaaban iz savezne američke države Texas, na to što je nastavnica njegovog sina nazvala teroristom, kazao je kako to što je njegov sin musliman ne znači da je terorista, javlja Anadolu Agency (AA).

Ranije je pokrenuta je istraga protiv nastavnice koja je 12-godišnjeg Waleeda Abushaabana nazvala “teroristom”.

Otac dječaka dodao je kako se prosvjetni radnici prema svim učenicima trebaju ophoditi na isti način bez obzira na vjeru i naciju.

Prošle sedmice nastavnica engleskog jezika u osnovnoj školi First Colony u gradu Fort Bend, u saveznoj američkoj državi Texas dječaka je nazvala teroristom što je izazvalo oštre reakcije javnosti.

“Nastavnica je koristila taj izraz (terorista). Zatim je mog sina poslala direktoru škole. Rekao sam mu da ode do nje i traži izvinjenje pred cijelim razredom. Međutim, ona mu je rekla da neće razgovarati s njim. Nastavnica odbija da se izvini kao i da priča s njim”, rekao je otac Maleek koji je dodao kako je škola pokrenula istragu protiv nastavnice i da ona, dok traje istraga, ne drži nastavu.

Otac Abushaaban je kazao kako će čekati ishod istrage i da će ukoliko on ne bude zadovoljavajući svoja prava tražiti kod pravosudnih institucija. Kako dodaje od škole je tražio da ukoliko se nastavnica ne izvini dječaku, da je uprava škole smijeni.

“Gledali smo film u razredu i u jednom trenutku sam se nasmijao. Nastavnica je rekla da se ne bi smijala da je na mom mjestu. Upitao sam je zašto. Rekla mi je: Svi znamo da si terorista”, kazao je dječak koji je dodao kako su ga potom druga djeca počela zezati i govoriti da tu ima bomba.

U septembru prošle godine u gradiću Irving u Texasu, 14-godišnji dječak Ahmed Mohammed je profesorici u srednjoj školi MacArthur odnio sat za koji je ona mislila da je bomba, nakon čega je dječak priveden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije