Ubistvo koje je šokiralo Njemačku: Bosanac Edin A. osuđen na doživotni zatvor

Radiosarajevo.ba
Ubistvo koje je šokiralo Njemačku: Bosanac Edin A. osuđen na doživotni zatvor
Sud u Berlinu osudio je na kaznu doživotnog zatvora 32-godišnjeg Edina A., državljanina BiH, zbog ubistva, otmice, prinudnog zatočenja i fizičkog napada.

Edin A. je 18. maja prošle godine ubio bivšu suprugu Michelle E. Zločin u berlinskoj općini Reinickendorf šokirao je Njemačku pogotovo nakon što su otkriveni detalji.

Edin A. je živio s Michelle E. od 2015. godine da bi dobio stalni boravak u Njemačkoj. Bračni par se razveo u januaru prošle godine prije nego je Bosanac riješio "papire", pa je u Njemačkoj de facto boravio ilegalno.

Nakon razvoda Edin A. je posesivno pratio bivšu suprugu i prijetio muškarcima koji su bili u njenoj blizini.

Zastrašujuća priča počela je u zoru 18. maja 2017. kada je 12-godišnji Christian, sin Michelle E., krenuo da prošeta psa.

Prišao mu je Edin A., uperio pištolj u leđa i prisilio ga da ode u malu kolibu u kojoj je boravio nakon što ga je Michelle E. izbacila iz stana u blizini. Tamo je zavezao dječaka za stolicu i rekao mu: "A sad ću ti dovesti majku".

Christian se više od četiri sata koprcao u stolici prije nego je oslobodio noge. Pritom je udario glavom od sto, počeo krvariti. Nadljudskim naporima izašao je na ulicu, alarmirao susjede i prolaznike…

"U pomoć, krenuo je da ubije moju majku".

Pola sata nakon što je Christian alarmirao susjede, jedinica specijalne policije dolazi pred stan Michelle E., ali pomoć dolazi prekasno.

Edin A. je sproveo svoj monstruozni plan, kuhinjskim nožem izbo je 35-godišnju Njemicu i nanio joj smrtonosne povrede.

Edin A. je bio više od 48 sati u bijegu prije nego je uhapšen u berlinskoj četvrti Neukölln.

Prijatelji žrtve iznijeli su ozbiljne optužbe na račun policije:

"Michelle je više puta prijavljivala bivšeg supruga. On ju je pratio, pljačkao, prijetio, pretukao njenog sina. Policija nije ništa poduzela."

Jedan poznanik otkrio je kako mu je Edin A. rekao dan uoči ubistva: "O onome što će se desiti sutra izvještavat će čitav svijet".

Na suđenju je Edin A. priznao zločin i pokazao kajanje. Rekao je kako je "Michelle E. bila ljubav njegovog života". Odbrana je iznijela argument da je došao u stan u namjeri da se pomiri s bivšim suprugom.

"Napad na sina je izgleda bio dio plana za pomirenje", ironično je upitao sudija prije nego je donio odluku da Edin A. ostatak života provede iza rešetaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije