Ubistva samostrijelom u Njemačkoj: Policija pronašla još dva tijela

Radiosarajevo.ba
Ubistva samostrijelom u Njemačkoj: Policija pronašla još dva tijela
Foto: EPA-EFE / Policija ispred stana u Wittingenu

Njemačka policija otvorila je veliku istragu, nakon što su tri osobe ubijene samostrijelom u bavarskom hotelu, u blizini Passaua, te su, prateći tragove, pronašli još dva ženska tijela u stanu udaljenom 650 kilometara.

U stanu u Witiingenu živjela je 30-godišnja žena, čije je tijelo pronađeno u hotelu.

Druge dvije žrtve u hotelu su bili muškarac (53) i žena (33). Tijela su im pronađena u krevetu, držali su se za ruke i bili probodeni s nekoliko strijela.

Nije bilo znakova borbe niti dokaza ko je boravio u sobi. Pronađena su dva samostrijela na podu u hotelskoj sobi, a treći je bio u torbi koja je pripadala žrtvama.

Svih pet žrtava su državljani Njemačke.

Državni tužitelj Walter Feiler kazao je da je muškarac upucan dva puta u glavu i tri puta u prsa. Žena pored njega jednom je upucana u glavu i jednom u prsa.

Treća žrtva, 30-godišnjakinja, ležala je ispred kreveta i jednom je pogođena samostrijelom između grla i brade. Navodno je ova žrtva sestra jedne od ubijenih žena, čija su tijela pronađena u stanu u Wittingenu - stan je iznajmila u martu ove godine.

Danas se očekuju prvi rezultati autopsije.

Gosti u hotelu kazali su da nisu čuli ništa, ali su dodali da je ubijeni par bio izrazito čudan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije