Ubili dvoje djece: Suđenje majci monstrumu i njenom bratu otkrilo strašnu istinu

J. M.
Ubili dvoje djece: Suđenje majci monstrumu i njenom bratu otkrilo strašnu istinu
Foto: SOUTH YORKSHIRE POLICE / Sarah Barrass i Brandon Machin

Zločin je šokirao Englesku: U maju ove godine Sarah Barrass (35) i Brandon Machin (39) iz Sheffielda ubili su njene najstarije sinove Tristana (13) i Blakea (14), a pokušali su ubiti i ostalo četvero djece. Šta se događa u ljudskom biću kada odluči ubiti svoje potomke? Navodno su Barrass i Machin htjeli spriječiti da im se oduzmu djeca. 

Majka monstrum: Ubila dvojicu sinova, a planirala i još četvero djece

Zločinački tandem osuđen je u utorak na kaznu doživotnog zatvora, bez mogućnosti pomilovanja najmanje 35 godina, a tokom pocesa na svjetlo je izašlo još jedno morbidno saznanje.

Brandon Machin, koji je sa polusestrom Sarah Barras (rodila ih je ista majka) počinio zločin, zapravo je otac nesretne djece!

Nakon što je Brandon Machin odrastao u domu za nezbrinutu djecu, razvio je seksualni odnos sa Sarah Barras. Dobili su šestero djece, ali niko nije znao da su roditelji najbliže rodbinski povezani.

"Šestero djece živjelo je sa majkom Sarah Barrass. Ona je izgradila sliku brižne samohrane majke koju je snažno podržavao njen brat Brandon Machin. Djeca su povjerovala priči da je njihov otac umro u Drugom svjetskom ratu!?", rekla je tužiteljica Kama Melly.

Majka se bojala da bi joj djeca mogla biti oduzeta jer se pročulo da je njen brat seksualno zlostavljao jedno od mlađe djece. Stoga je par odlučio ubiti djecu prije nego što socijalne službe uđu u dom.

Prvo su omamili braću Tristana i Blakea, a zatim ih zadavili. Kako bi se uvjerili da se dječaci nisu probudili, preko lica su im navukli crne vreće za smeće. 

Poslije su mlađoj djeci dali ADHD tablete i ponadali se da se više neće probuditi. Međutim, kad su narednog jutra vidjeli da su djeca još živa, Sarah Barrass i Brandon Machin pokušali su ih utopiti. Kako to nije uspjelo, Sarah Barrass je pozvala policiju i optužila brata za ubistvo dvojice sinova.

Na sudu je sudija rekao da je majčina ideja da se ubiju djeca. Njen advokat Bryan Cox QC rekao je na sudu da su djela Sarah Barrass "đavolska", ali da je majku "uništilo njeno vlastito djetinjstvo". O četvero preživjele djece sada se brine ured za dobrobit mladih u Sheffieldu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije