U urušavanju mosta u Genovi najmanje 35 mrtvih

Radiosarajevo.ba
U urušavanju mosta u Genovi najmanje 35 mrtvih
Najmanje 35 osoba poginulo je u urušavanju mosta Morandi na autoputu A10 u Genovi, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Među poginulim osobama koje su izvučene ispod ruševina bilo je i dijete. Najmanje 13 osoba je teško povrijeđeno, dok se 10 osoba vode kao nestale.


Lokalni mediji su naveli da se most, visine oko 100 metara, srušio u popodnevnim satima na sjeverozapadu Italije.


U urušavanju je uništen veliki broj vozila, a budući da se neka još uvijek nalaze pod ruševinama u toku je akcija potrage i spašavanja osoba ispod ruševina.


Ima i onih koji su hospitalizirani. Postoji mogućnost da se most urušio zbog infrastrukturalnog problema, ali postoje i mišljenja da je razlog urušavanja jak vjetar.


Italijanski ministar saobraćaja Danilo Toninelli napisao je na Twitteru da s velikom zabrinutošću prati dešavanja u Genovi i da sve izgleda kao velika tragedija.

Premijer Italije Giuseppe Conte je izjavio da će posjetiti Genovu gdje se desila velika tragedija.

Radi se o vijaduktu koji je poznat pod imenom most Morandi, izgrađenom 1960. godine. Italijanski mediji pišu kako je razlog rušenja slaba konstrukcija.

Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih centara, tvornica, stambenih zgrada, željeznice Genova-Milano i rijeke Polcevera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije