U toku je velika policijska akcija u Strasbourgu

Radiosarajevo.ba
U toku je velika policijska akcija u Strasbourgu
FOTO: EPA / Strasbourg

Velika operacija u kojoj učestvuje elitna jedinica francuske policije RAID traje u četvrti Neudorf u Strasbourgu gdje se prije dva dana izgubio trag Cherifu Chekattu, napadaču na božićni sajam, javlja agencija France Presse.

Teško naoružani policajci sa štitovima i automatskim oružjem napreduju u skupinama u ulici Epinal, ulazeći u kuće.

“Riječ je o provjeri kakvih je bilo nekoliko u zadnjih 36 sati. Ovo nije potjera i ne želi ništa predviđati, pustimo da se istraga nastavi”, rekao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner u Senatu.

Provjere se obavljaju na više mjesta. Zasad ništa ne upućuje da je osoba za kojom tragamo na tom mjestu, potvrdio je policijski izvor odgovarajući na upit AFP-a.

Drugi policijski izvor je rekao da se operacija vodi u okviru istrage, ali njezina neposredna zadaća nije hapšenje osumnjičenog.

Velik broj policijskih vozila bio je na ulicama četvrti kako bi zaustavila promet. Prolaznicima i novinarima koji su bili ondje upućen je poziv da napuste mjesto kojemu su redarstvene snage zapriječile pristup.

Cherif Chekatt se taksijem dovezao u četvrt Neudorf nakon napada u utorak. Nakon okršaja s policijom gubi mu se trag.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije