Njemačka: U stanu pronađen skelet penzionera koji je umro prije osam godina

Anadolija
Njemačka: U stanu pronađen skelet penzionera koji je umro prije osam godina
Foto: Twitter / Ilustracija

Posmrtni ostaci penzionera iz njemačkog Sendena pronađeni su osam godina nakon smrti u njegovoj kući

Prema pisanju Bilda, Heinz H. je živio sam na području Sendena, u blizini njemačkog Munstera. Preminuo je u svom domu 2011. godine i niko osam godina to nije primijetio.

Prije deset dana u sedmospratnici je izbio požar i vatrogasci su zatražili evakuaciju stanara. Nakon što niko nije otvarao vrata stana na drugom spratu, vatrogasci su provalili u stan. 

Tamo su pronašli skelet njemačkog penzionera. Ustanovili su i da je od gladi umro i njegov pas. Istragom je utvrđeno da je Heinz umro prije osam godina.

Policija je istraživala kako niko nije primijetio da je čovjek preminuo. Istragom je utvrđeno da su računi automatski plaćani, na osnovu dogovora sa bankom.

"Ranije sam ga viđala kako šeta psa vani. Zabrinula sam se kad ga nisam kasnije viđala ali to nikoga nije zanimalo. Bilo je i smrad kada sam prolazila pored njegovih vrata. Poštansko sanduče je bilo puno. Zvala sam i zdravstveno osiguranje ali su mi rekli da mi ne mogu ništa reći zbog zaštite ličnih podataka. Kontaktirala sam i vlasnika zgrade", ispričala je komšinica Angelika H.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije