U raketnom napadu ubijeno najmanje 80 američkih vojnika!

Fena
U raketnom napadu ubijeno najmanje 80 američkih vojnika!

Iranski izvori tvrde da je najmanje 80 američkih vojnika ubijeno u napadu kojeg je Iranska revolucionarna garda izvela balističkim projektilima na zračnu bazu Ain Al-Asad u kojoj su u iračkom Anbaru smješteni vojnici Sjedinjenih Američkih Država.

Pozivajući se na izvore pri Revolucionarnoj gardi, Iranska državna televizija javlja da su rakete pogodile ključne tačke unutar baze i da je život izgubilo najmanje 80 američkih vojnika, prenosi Anadolu Agency.

Isti izvor također tvrdi da je više američkih bespilotnih letjelica, helikoptera i vojne opreme uništeno ili u većoj mjeri oštećeno u napadu.

Iz Irana tvrde da su ukupno 104 američka položaja u dometu iranskih snaga i da će biti meta napada ukoliko SAD poduzme novi napad.

S druge strane, kanal Press TV, koji pod okriljem Iranske državne televizije emitira program na engleskom jeziku, nije mogao potvrditi navode o 80 ubijenih američkih vojnika.

Neimenovani američki zvaničnik je za televiziju CNN negirao iranske tvrdnje o pogibiji američkih vojnika u napadu u Iraku.

Taj izvor tvrdi da su vojnici upozoreni na mogućnost napada i da su se blagovremeno povukli u skloništa.

Američki predsjednik Donald Trump uskoro bi se trebao obratiti naciji, a na Twitteru je poručio da je sve uredu i da se analiziraju posljedice napada. On je naveo da su mete iranskih balističkih napada bile dvije američke vojne baze u Iraku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije