Požar u školi u Maleziji, stradao 21 učenik i dvoje nastavnika

Radiosarajevo.ba
Požar u školi u Maleziji, stradao 21 učenik i dvoje nastavnika
Najmanje 21 student stradao je nakon izbijanja vatre u školi u malezijskoj prijestolnici Kuala Lumpur u četvrtak ujutro, prenosi CNN.

"Kada su ekipe hitne pomoći stigle na mjesto nesreće, gotovo 90 posto zgrade je već bilo u plamenu", izjavio je novinarima predstavnik vatrogasne i spasilačke službe.

Dvije odrasle osobe također su smrtno stradale u plamenu.

"Vatrogasci su mogli čuti plač i poziv u pomoć unutar zgrade. Prvi tim vatrogasne službe uspio je spasiti petero djece s nižeg nivoa", rekao je glasnogovornik Soiman Jahid.

On je dodao da su vatrogasci pronašli tijela na tri različite lokacije, od kojih su sva spaljena. Veliki broj pronađenih žrtava je stradao dok je pokušavao pronaći izlaz iz zgrade.

"Na osnovu mog zapažanja, zgrada ima rešetke koje se ne mogu otvoriti iznutra", rekao je. "Zbog toga nisu mogli prolaziti kroz prozore, osim pet studenata koji su pobjegli kroz vrata i zatražili pomoć od vatrogasaca", istaknuo je.

 Fotografije s mjesta događaja su pokazale oštećenja od plamena na gornjem spratu trospratne škole Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. Hitne službe se i dalje nalaze na mjestu nesreće. Izdata je preporuka da škola ne bi trebala raditi.

Malezijski ministar za stanovanje i lokalnu samoupravu Noh Omar je rekao da je u prošlosti bilo 29 sličnih incidenata koji uključuju požare u vjerskim školama.

"Licencu škole su pregledali organi vlasti i ona ne treba raditi", rekao je Noh novinarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije