U moru pronađene krhotine nestalog čileanskog aviona

Radiosarajevo.ba
U moru pronađene krhotine nestalog čileanskog aviona
Foto: EPA-EFE / Potraga za avionom

Čileanski dužnosnici saopćili su da su pronašli krhotine za koje se vjeruje da su ostaci aviona koji je nestao u ponedjeljak.

Nestao avion s 38 osoba

Dijelovi olupine pronađeni su kako plutaju na 30 km od mjesta na kojem je zadnji put uspostavljen kontakt s teretnim vojnim avionom C-130 Hercules, piše BBC

Kontakt izgubljen u ponedjeljak

Podsjetimo, čileansko zrakoplovstvo objavilo je u ponedjeljak da je izgubilo radiovezu s vojnim avionom C 130 u kojemu je bilo 38 osoba, a poletio je iz Punta Arenasa na jugu zemlje prema bazi na Antarktici.

"Avion C130 Hercules poletio je u 16:55 (20:55 po srednjoeuropskom vremenu) iz grada Punta Arenasa prema antarktičkoj bazi Predsjednik Eduardo Frei", saopćila je u ponedjeljak čileanska vojska.

"Pretpostavlja se da se vojni avion srušio", navodi čileansko zrakoplovstvo.

Kontakt sa avionom izgubljen je oko jedan sat nakon polijetanja.

17 članova posade i 21 putnik

U avionu je bilo "38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik". 

Avion koji je poletio iz baze Chabunco u Punta Arenasu (više od 3000 km južno od glavnoga grada Santiaga) obavljao je logističke zadaće. Prevozio je osoblje koje je trebalo pregledati plutajući naftovod kojim se opskrbljuje antarktička baza, prenosi Hina.

Potraga za avionom - undefined

Potraga za avionom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije