U Indiji oteli djevojčicu, silovali je pa zapalili

Radiosarajevo.ba
U Indiji oteli djevojčicu, silovali je pa zapalili
Četrnaest osoba uhapšeno je nakon silovanja 16-godišnjakinje koja je zatim živa spaljena na istoku Indije, saznaje se u subotu od policijskog izvora o posljednjem slučaju u nizu seksualnih napada na žene u toj zemlji.

Žrtva je oteta iz svog doma u četvrtak dok je njena porodica bila na svadbi. Silovana je u šumi u državi Jharkhand, precizirala je mjesna policija.

Njena porodica žalila se vijeću veterana tog sela koje je u petak naredilo dvojici optuženih da naprave 100 trbušnjaka i plate 50.000 rupija ( 750 dolara).

Prebili roditelje i zapalili djevojku kad su ih pokušali kazniti

Razbješnjeni kaznama, optuženi su zatim pretukli roditelje djevojke, a nju živu zapalili, rekao je policijski službenik,  prenosi AFP.

Glavni osumnjičenik u bijegu

Policijski službenik je precizirao da je 14 osoba uhapšeno u sklopu te afere, ali da je glavni osumnjičenik i dalje u bijegu.

Vladin sekretar države Jharkhand, Raghubar Das je istaknuo da se radi o jezivom incidentu i tražio je najstrože kazne za odgovorne.

Ta drama se dogodila nakon niza afera seksualnog nasilja u Indiji bez obzira na postroženje zakona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije