U BiH zaplijenjeno pola tone marihuane vrijedne dva miliona eura

Anadolija
U BiH zaplijenjeno pola tone marihuane vrijedne dva miliona eura
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Oko pola tone opojne droge marihuane-skunk zaplijenjeno je u akciji kodnog naziva "Tebra" provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH na području mjesta Gabela Polje.

Akcija "Tebra": SIPA pronašla veliku količinu opojne droge, traga se za jednom osobom

U toku je velika policijska akcija u Čapljini koja se provodi po naredbi Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a koju izvode službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). "Pretres se vrši na jednoj lokaciji, riječ je o nastavku akcije 'Tebra'. Pronađena je određena količina opojne droge skank", rekao je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović glasnogovornik SIPA-e.

Droga je otkrivena i zaplijenjena u mjestu Gabela Polje, općina Čapljina, a lokacija na kojoj je pronađena opojna droga, rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužiteljstva BiH.

Navedena zaplijena velike količini opojne droge marihuana-skunk u okviru operacije kodnog naziva "Tebra", nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od dva miliona eura.

Ovo je jedna u nizu zaplijena opojne droge marihuana-skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije