Trumpov Božić iz noćne more: "Bio sam u Bijeloj kući potpuno sam"

Radiosarajevo.ba
Trumpov Božić iz noćne more: "Bio sam u Bijeloj kući potpuno sam"
Foto: EPA-EFE / Donald Trump
Blokada američke vlade ušla je u 12. dan, a Donald Trump je od samog početka krize gotovo sam u Bijeloj kući.

Dok su njegovi saradnici otputovali na božićni i novogodišnji odmor, a njegova porodica u rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi, američki predsjednik je sam u golemoj kući čekao da mu neko pokuca na vrata i ponudi rješenje za blokadu vlade.

Društvo mu je činilo samo osiguranje, koje prema Trumpovim riječima, i nije previše društveno.

Trump je na prvom sastanku kabineta nakon blagdana više od sat i pol "plakao" saradnicima zbog najgoreg Božića u životu.

"Znate, bio sam u Bijeloj kući potpuno sam, šest, sedam dana. Porodica mi je otišla na Floridu i osjećao sam se jako usamljeno", požalio se svojim saradnicima i dodao kako je gledao televiziju i tako ubijao vrijeme. 

"Bio sam potpuno sam u Bijeloj kući, a znate, ovo je jako velika kuća. Nikoga nije bilo osim snajperista. Čak sam im u jednom trenutku i mahao, ali oni su ljudi koji ne vole igrice. Ne odmahuju, čak se ni ne smiju. Do posljednjeg trenutka nadao sam se da će mi netko doći i ponuditi neke pregovore, ali to se nije dogodilo", rekao je Trump.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije