Donald Trump: Istraga će pokazati da sam nevin

Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Istraga će pokazati da sam nevin
Foto: EPA-EFE / Donald Trump
Američki predsjednik Donald Trump, nakon imenovanja bivšeg direktora FBI Robert Muellera za specijalnog savjetnika za istragu o navodnim vezama između Trumpove kampanje i Rusije, ponovio je da će ta istraga pokazati njegovu nedužnost.

"Istraga će potvrditi ono što već znamo - nema dosluha između moje kampanje i bilo kojeg stranog subjekta", naveo je Trump.

On je dodao da se raduje što će stvar ubrzo biti zaključena, ne komentirajući direktno imenovanje Muellera.

Imenovanje Muellera za specijalnog savjetnika uslijedilo je nakon što su mediji objavili da je Comey napisao u zapisu da mu je Tump na sastanku u Bijeloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost Michaelu Flynnu, što je Bijela kuća negirala.

Mueller je postavljen za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionirao se 2013. godine, nakon čega ga je na tom mjestu zamijenio James Comey.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je prošle sedmice smijenio Comeyja s mjesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije