Trump uperio prst u Putina i rekao „Ne miješaj se u izbore“

Radiosarajevo.ba
Trump uperio prst u Putina i rekao „Ne miješaj se u izbore“
Foto: EPA-EFE / Sastanak Vladimira Putina i Donalda Trumpa na sastanku lidera G20 u Osaki

Smiješeći se i upirući prstom prema svom ruskom kolegi, američki predsjednik Donald Trump poručio je Vladimiru Putinu: „Ne miješaj se u izbore“ tokom njihovog prvog sastanka na marginama samita G20 u Osaki nakon što je specijalni istražitelj američkog ministarstva pravde Robert Mueller zaključio da se Rusija ekstenzivno miješala u američku predizbornu kampanju u 2016. godine.

Ton predsjednikovih komentara, koji su uslijedili nakon novinarskog pitanja da li će upozoriti Putina, otvoren je za brojna tumačenja. Oni, međutim, nisu učinili mnogo na pojašnjavanju pitanja o Trumpovim vezama s Rusijom nakon zaključka Muellerove komisije da ne može utvrditi urotu između Trumpovog predizbornog štaba i Rusije.

To je prvi put da su se dvojica lidera sastali nakon njihovog susreta u Helsinkiju prije skoro godinu dana, kada Trump upadljivo nije ukorio Putina zbog izbornog uplitanja i nije stao na stranu američkih obavještajnih službi.

Dvojica čelnika danas su razmijenili kratke izjave o temama o kojima planiraju razgovarati, nakon čega je novinar upitao Trumpa da li će poručiti ruskom kolegi da se „ne upliće“ u američke izbore u 2020.

Trump je odgovorio: „Naravno“ i potom se okrenuo Putinu i rekao mu: „Ne miješaj se u izbore“.

On je teatralno ponovio taj zahtjev upirući prstom prema Putinu.

Putin se nasmijao na tu gestu.

Trump je također izjavio da ima „veoma, veoma dobre odnose“ s Putinom - i kazao je da će „brojne pozitivne stvari proizići iz tih odnosa“.

Dodao je da su trgovina i razoružanje među temama o kojima će razgovarati, prenosi Associated Press.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije