Trump: Skloni se, Markoviću, ja sam glavni, moram stati do Stoltenberga

Radiosarajevo.ba
Trump: Skloni se, Markoviću, ja sam glavni, moram stati do Stoltenberga
Na okupljanju uoči svečanog otvaranja novog sjedišta NATO, Tramp je sebi namijenio prvo mjesto do generalnog sekretar Jensa Stoltenberga i na tom putu mu se "ispriječio" premijer Crne Gore Duško Marković.

Kako pišu crnogorski mediji, predjsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump, nije, kako se čini, želio da iko zasijeni njegovo prisustvo na sastanku zemalja članica NATO.

Podsjećamo, na samitu 28 lidera u Brusselsu, američki predsjednik Donald Trump kritikovao je saveznike iz NATO-a jer, kako je rekao, ne izdvajaju dovoljno novca za odbranu.

Istakao je kako čak ni izdvajanje od dva posto BDP-a nije dovoljno kako bi zemlje članice odgovorile na rastuće prijetnje u svijetu.

"Članice NATO-a moraju konačno znati šta su njihove finansijske obaveze", rekao je Trump okupljenima na ceremoniji otvaranja spomenika u znak sjećanja na 11. septembar i pad Berlinskog zida.

Dodao je da 23 od 28 članica NATO-a ne izdvajaju dovoljno novca za odbranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije