Donald Trump putem Twittera otkazao posjetu Velikoj Britaniji

Radiosarajevo.ba
Donald Trump putem Twittera otkazao posjetu Velikoj Britaniji
FOTO: EPA / Ilustracija/Arhiv
Američki predsjednik Donald Trump trebao je u Londonu otvoriti novu ambasadu SAD-a. Posjeta je bila najavljena, doček spremljen, ali je Trump rekao kako ne dolazi.

Iako američki i mediji kao najnoviju vijest navode neočekivanu Trumpovu odluku i spekuliraju da bi razlog otkazivanja njegove posjete Velikoj Britaniji mogao biti strah da ne bude "lijepo dočekan", nedoumice je otklonio Trump.

Naime on je na svom Twitter profilu, putem kojeg i u najvećem broju slučajeva obaviještava svijet o svojim namjerama i postupcima, objasnio zašto ne želi doći u London.
 
"Razlog zašto sam otkazao svoj put u London je taj što nisam veliki fan Obamine administracije, koja je prodala vjerovatno najbolju i najbolje lociranu ambasadu Londonu 'za kikiriki', samo da bi napravila novu na dalekoj lokaciji i to za 1,2 miliona dolara. Loš posao. Hoćete mene da presječem vrpcu - 'ne", napisao je Trump na Twitteru.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije