Trump: Previše sam uspješan da bi bio opozvan

Radiosarajevo.ba
Trump: Previše sam uspješan da bi bio opozvan
Foto: Anadolija / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump danas je reagovao na pozive nekih demokrata u Zastupničkom domu da se pokrene postupak njegovog opoziva.

“Kako možete opozvati predsjednika koji je pobjedio u možda najbitnijim izborima svih vremena, koji nije učinio ništa pogrešno, i koji ima najuspješnije dvije godine mandata od bilo kojeg predsjednika?”, napisao je Trump u tweetu.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Nancy Pelosi bila je oprezna prema mogućnosti da nova demokratska većina u njenom domu može opozvati Trumpa.

Zastupnik iz Kalifornije Brad Sherman i zastupnik iz Teksasa Al Green u četvrtak su podnijeli prijedloge za opoziv Trumpa, prvog radnog dana novog američkog Kongresa.

Trump također tvrdi da njegov predizborni štab nije sarađivao s Rusijom uoči izbora 2016. godine, što je u središtu istrage posebnog istražitelja američkog ministarstva pravde Roberta Muellera, prenosi AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije