Trump ponovo izazvao skandal: Odbio se rukovati sa Merkel

Radiosarajevo.ba
Trump ponovo izazvao skandal: Odbio se rukovati sa Merkel
YouTube / Prtscr
Američki predsjednik Donald Trump izazvao je još jedan skandal, ovaj put prilikom dugo očekivanog sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju se smatra najmoćnijom političarkom na svijetu.

Naime, Trump i Merkel pozirali su fotoreporterima uoči svog prvog službenog sastanka, pri čemu ih je nekolicina glasno zatražila da se rukuju kako bi mogli snimiti i taj trenutak.

Odmah nakon toga Merkel je Trumpu potiho rekla "Mislim da žele rukovanje", na što je Trump nastavio gledati "u prazno" i tako izignorirao zahtjev njemačke kancelarke. Doduše, američki predsjednik i njemačka kancelarka rukovali su se ranije, prilikom njezina ulaska u Bijelu kuću na dugo očekivani sastanak.

Svjetski mediji navode kako je teoretski moguće da Trump nije čuo Merkelin poziv na rukovanje, iako su zahtjevi samih fotoreportera za rukovanjem prije toga bili prilično glasni. Ipak, cijelu situaciju opisuju kao vrlo neugodnu.

Trump je, inače, poznat po svojim neobičnim rukovanjima sa svjetskim čelnicima, pa se tako na početku svog mandata s japanskim premijerom Abeom rukovao punih 19 sekundi, prenosi Index.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije