Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Fena
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Američki predsjednik Donald Trump odbacio je danas tvrdnje da je seksualno zlostavljao žene, tvrdeći da su optužbe zavjera demokrata protiv njega, prenosi Guardian.

Trump je u svom odogovoru kritizirao demokratsku senatoricu iznoseći optužbe koje su samo dodatno pojačale pritisak javnosti protiv njega.

"'Lagana' senatorica Kirsten Gillibrand, koja je ne tako davno dolazila u moj ured preklinjući za finansijsku pomoć u kampanji, a za nju bi učinila sve, sada vodi urotu protiv Trumpa", napisao je na društvenim mrežama.

Gillibrand je zajedno sa još tri senatorice pozvala Trumpa da podnese ostavku zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

"Nećete me ušutkati kao ni milione žena koje su progovorile o nelagodi i sramu koji ste donijeli u Ovalni ured", rekla je Gilibrand.

No, Trump se našao na meti kritika da je njegova izjava seksistička te da je uvrijedio senatoricu tvrdnjom da bi "bila spremna učini sve".

"Svi znamo šta je Trump time mislio", izjavio je Eric Swalwell, demokratski senator iz Kalifornije.

Trumpa su ovih dana tri žene Jessica Leeds, Samantha Holvey i Rachel Crooks optužile za seksualnu uznemiravanje na konferenciji za novinare i pozvale Kongres da istraži njegovo ponašanje. Do sada je najmanje 16 žena iznijelo javne optužbe za seksualno napastovanje protiv Trumpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije