Trump pobjesnio: Objavljen snimak kako ga ismijavaju Trudeau, Macron, Johnson i Rutte

Radiosarajevo.ba
Trump pobjesnio: Objavljen snimak kako ga ismijavaju Trudeau, Macron, Johnson i Rutte

Američki predsjednik Donald Trump žestoko je reagirao na snimak u kojem se čuje kako mu se ismijavaju francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau, nizozemski premijer Mark Rutte i britanski premijer Boris Johnson.

Trump je, Trudeaua nazvao dvoličnim, a potom otkazao preostale pres konfernecije na završnom danu NATO samit, piše Blic.

Novinari su Trumpa pitali da prokomentariše snimak na kojem je Trudeau  dugu konferenciju za novinare američkog predsjednik opisao riječima: "Upravo ste gledali kako ispadaju vilice njegovom timu".

"Justin Trudeau je dvoličan. Izgledao mi je kao fin momak, ali iskreno da vam kažem, kada sam ga prozvao zbog činjenice da ne izdvaja dva posto za odbranu, vidim da nije bio srećan zbog toga. On ne daje dva odsto, a trebalo bi. Kanada ima novac",  rekao je Trump.

Sporni snimak nastao na prijemu u Buckinghamskoj palati kod kraljize Elizabete II i njenog nasljednika - princa Charlsea.

Na njemu se mogu vidjeti Rutte, Trudeau, Johnson i Macron, kako stojeći u krugu razgovaraju uz čašicu. Dio razgovora, koji su uhvatili mikrofoni američke televizije CBS, prilično je zanimljiv.

"A zbog toga si kasnio?" Johnson pita  Macrona. Odgovor francuskog predsjednika ne može se čuti na snimku, ali na to nastavlja Trudeau: "Kasnio je zbog njegove konferencije za novinare koja je trajala 40 minuta."

"O da, da, najavio je…", kaže dalje Trudeau, ali ostatak rečenice je opet nerazumljiv.

"Samo se vidjelo da je njegovoj ekipi vilica pala na pod", kaže u nastavku razgovora Trudeau, po svemu sudeći govoreći o Trampu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije