Trump opet prijeti Turskoj: Uništit ću i izbrisati njihovu ekonomiju!

Radiosarajevo.ba
Trump opet prijeti Turskoj: Uništit ću i izbrisati njihovu ekonomiju!
Twitter / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump je ponovo preko Twittera kritikovao i prijetio Turskoj. Njegova poruka ovoj zemlji je bila vrlo jasna.

"Ako Turska uradi nešto što ja, svojom velikom i neuporedivom mudrošću, smatram da prelazi granice, totalno ću uništiti i izbrisati ekonomiju Turske (i ranije sam to činio!). Zajedno sa Evropom moraju biti pažljivi", napisao je Trump.

Turskoj i evropskim zemljama je poručio da moraju voditi računa o zaboravljenim borcima takozvane Islamske države i njihovim porodicama dodavši:

"Sjedinjene Američke Države su to radile više nego što je iko mogao očekivati, što je podrazumijevalo i zauzimanje kalifata ISIL-a. Vrijeme je da drugi u regiji, a neki od njih su vrlo bogati, štite vlastitu teritoriju."

Podsjetio je preko Twittera da su se, kako je napisao, Kurdi borili sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali da su oni platili mnogo novca i omogućili opremu da se to desi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije