Trump o izvještajima da mu je Rusija pomogla: Mislim da je to smiješno

Radiosarajevo.ba
Trump o izvještajima da mu je Rusija pomogla: Mislim da je to smiješno
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju kako ne vjeruje izvještajima da su obavještajne agencije zaključile da je Rusija intervenirala na predsjedničkim izborima u njegovu korist.

"Mislim da je to smiješno. To je samo još jedna izlika. Ne vjerujem u to", rekao je Trump u razgovoru za Fox News Sunday. Novi predsjednik optužuje demokrate da su plasirali takve informacije u medije te da one nisu stigle od CIA-e. 

Viši američki obavještajni dužnosnik rekao je da su agencije s "velikom sigurnošću" zaključile da su ruski obavještajci izravno hakirali organizacije i čelnike Demokratske stranke, te da su to činili kako bi naštetili Hillary Clinton

Trump se pita stoji li CIA iza izvještaja koji sugeriraju da ga Moskva želi u Bijeloj kući. 

John McCain i Lindsey Graham, dvoje istaknutih republikanaca zaduženih za vanjsku politiku u američkom Senatu, u nedjelju su se pridružili zabrinutosti demokratskih senatora zbog izvještaja  o ruskoj intervenciji na izborima, istaknuvši kako to ne smije biti stranačko pitanje.

"Strani neprijatelji godinama usmjeravaju kibernetičke napade na američku fizičku, ekonomsku i vojnu infrastrukturu, kradući pritom naše intelektualno vlasništvo. Sada su cilj naše demokratske institucije", priopćili su demokratski senatori. 

"Posljednji izvještaj o ruskom miješanju u naše izbore trebala bi zabirnuti svakog Amerikanca", kazali su oni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije