Tresao se i trotoar: Komšije uzalud upozoravale na pljačku banke...

Radiosarajevo.ba
Tresao se i trotoar: Komšije uzalud upozoravale na pljačku banke...
Flickr / Ilustracija
Četiri pljačkaša su obila banku u centru Milana, iako su komšije više puta prijavljivale policiji da se iz pravca filijale čuje kopanje tunela, javili su lokalni mediji.

Četiri pljačkaša su iskopali tunel ispod banke u centru Milanu, a jedan od njih je sačekao da prvi bankarski službenik uđe i natjerao ga da otvori i isprazni sefove, prenosi AFP.

Lokalni stanari su istakli da su više puta prijavljivali policiji da se skoro nedjelju dana čuje buka ispod njihovih zgrada, prenose italijanski mediji.

"Sinoć, noć pred pljačku su toliko bušili da se tresao i trotoar ispred zgrade. Još u ponedjeljak je jedan komšija otišao u banku da ih upozori, a ostali su isto prijavljivali policiji", rekli su stanari italijanskim novinarima.

Policija je stigla ubrzo nakon aktiviranja alarma, pišu Vijesti.me, ali na licu mjesta su mogli samo da konstatuju da je banka opljačkana, a da su pljačkaši pobjegli.

Vrijednost pljačke još nije poznata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije