Trener dječaka iz pećine poslao pismo roditeljima, njihov odgovor dirnuo svijet

Radiosarajevo.ba
Trener dječaka iz pećine poslao pismo roditeljima, njihov odgovor dirnuo svijet
Foto: Facebook / Trener poslao pismo
Akkapol Chantawong je 25-godišnji fudbalski trener s Tajlanda koji je s 12 dječaka iz svog kluba krenuo u istrživanje pećine 23. juna, a potom su poplavljeni svi ulazi u pećinu Tham Luang Nang Non i svi su ostali zarobljeni.

Druga opcija spašavanja započela je u ponedjeljak, a do sada je osam dječaka spašeno iz pećine, dok još četiri dječaka i trener čekaju da budu spašeni. Mnogi u treneru vide i krivca zbog toga što su djeca ostala zarobljena u pećini. Ipak broji korisnici društvenih mreža pružili su podršku treneru i poručili da on nije krivac, a najveću podršku dobio je na kraju od roditelja.

"Dragi roditelji,

Sva su djeca dobro. Tu su ljudi koji se zaista dobro brinu o njima. Obećavam da ću se brinuti o djeci najbolje što mogu. Hvala vam za vašu podršku. Roditelji, zaista mi je žao", napisao je trener.

On je kao dječak ostao bez roditelja, a odgojile su ga teta i baka, kojima je također napisao pismo.

"Mojoj teti i baki, ok sam, ne brinite o meni previše. Čuvajte svoje zdravlje. Teta, molim te, reci baki da mi napravi sok od povrća i zapečenu svinjetinu kad izađem. Doći ću i pojesti to. Volim vas sve."

Nije se dugo čekalo na odgovor roditelja.

"Dragi treneru Ake,

Mi, roditelji članova nogometnog kluba, vjerujemo u tebe i tvoj duh, vjerujemo da si se dobro brinuo o djeci. Samo želimo da znaš da ovo nije tvoja krivica. Mi te ne krivimo i samo želimo da i ti ne kriviš sebe. Razumijemo situaciju koja se dogodila i podržavamo te. Cijenimo tvoju podršku i brigu za našu djecu. Čekamo vijesti da ste svi izišli iz spilje sigurno, što prije to bolje", napisali su roditelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije