Tragedija: Srušio se avion, poginuli britanski muzičari i njihova 7-mjesečna kćerka

Radiosarajevo.ba
Tragedija: Srušio se avion, poginuli britanski muzičari i njihova 7-mjesečna kćerka
Foto: Policija / Mjesto tragičnog događaja

Dvoje poznatih britanskih muzičara i njihova malena kći, sedmomjesečna beba, poginuli su kada se njihov avion srušio u švicarskim Alpama.

Nagrađivani kompozitor Jonathan Goldstein, njegova supruga Hannah, slavna saksofonistkinja i kći Saskia bili su na putu prema Italiji kada se srušio avion kojim su putovali.

"Potreseni smo da smo izgubili Jonathana, Hannah i Saskiju. Nevjerovatno je koliko smo ih voljeli. Bili su tako srećni zajedno i mnogo će nam nedostajati. Molimo medije da poštuju privatnost obitelji u ovim ekstremno teškim vremenima", saopćio je predstavnik obitelji, javlja Guardian. 

Prema izvještaju švicarske policije, avion je poletio sa aerodroma na zapadu Švicarske, ali manje od 90 minuta nakon polijetanja, srušio se u blizini italijanske granice i potom zapalio. Policija je dosad pronašla tijela pilota, jednog putnika i malog djeteta. 

Jonathan Goldstein je bio osnivač i kreativni direktor Goldstein Music Group, muzičke produkcijske agencije u Londonu koja je sarađivala s HBO-om i Royal Shakespeare Company. Kompozirao je istaknute melodije za film, teatar, ali i reklame. 

Hannah Goldstein je bila saksofonistkinja koja je redovno sarađivala s BBC-jem, a nastupala je u slavnom Royal Albert Hallu te Royal Festival Hallu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije