Tragedija na Eurosongu: Radnik poginuo nakon što je na njega pala rasvjeta

Radiosarajevo.ba
Tragedija na Eurosongu: Radnik poginuo nakon što je na njega pala rasvjeta
Foto: Screenshot / Prva polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga počela je u Tel Avivu

Izraelac Fuldi Schwartz (66) poginuo je tokom priprema za Eurosong, piše Times of Israel, na njega je 13. maja pao dio rasvjete. Hitno je prebačen u bolnicu Ichilov u Tel Avivu, no ljekari mu nisu uspjeli spasiti život. Preminuo je jučer ujutro.

Schwartz je istovarivao stvari iz kamiona kada se na njega prevrnuo rasvjetni uređaj na kotačima. Radnik je zadobio ozbiljne povrede glave, slomljena rebra, probušeno plućno krilo i povredu kralježnice, ispričala je njegova porodica novinarima, prenosi Index. 

Njegov sin Erez u pitanje je doveo sigurnost u dvorani u kojoj se Eurosong održava. 

"Ne krivimo nikoga u ovom trenutku, ali kako je moguće da se na tako velikom događaju kao što je Eurovizija, s toliko uloženog novca, toliko nadzora i sigurnosti, može dogoditi nešto ovakvo", rekao je novinarima portala Ynet.

Policija i dužnosnici Odjela za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu pokrenuli su službenu istragu. Organizatori Eurovizije izrazili su saučešće porodici Schwartz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije